fbpx

Alla andra har ju det!

Som förälder tror jag vi ofta kommer att få möta orden “Alla andra har ju det!”
Det kommer oftast efter att vi har sagt NEJ till något som barnet vill ha.
Det kan vara en Iphone, en speciell cykel, ett datorspel, facebookkonto och liknande.
Oftast är det så klart en viss överdrift när de säger att ALLA andra har det men för dem så känns det säkert så. Det blir också då mer en självklarhet att ha en än att inte ha en.
Om de skulle räkna upp alla som har en Iphone eller liknande skulle det snart märkas att det faktiskt inte är ALLA som har en.
Men nu till något som hände mig på vägen hem från fritids. Denna gång är det inte ett ting alla andra har utan något som verkligen betyder något.
Hen säger: På fredag vill jag att vi samlas tillsammans när vi har fredagsmys. Det låter så härligt när andra berättar vad de gör på fredagar. Alla verkar umgås med familjen på fredagskvällar. Så vill jag också ha det!
Vissa fredagar har vi delat på oss för att B, 3 år, inte ska upptäcka att det serveras chips och ostkrokar. Då har de stora barnen fått äta det i allrummet medan vi suttit med B i vardagsrummet. Vissa fredagar har vi suttit i var sitt rum enbart för att vi faktiskt vill se olika saker på TV:n. Nog med försvarstal.
På fredag ska vi hitta något som passar alla och faktiskt umgås med varandra. Tända ljus och vara närvarande här och nu. Klart att vi alla i familjen ska få ha det härligt och uppleva äkta fredagsmys. Alla andra har ju det!ljus
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.