B 4 år: Snart vet jag allt

Att få ligga i sängen och filosofera med en fyraåring är något alldeles speciellt. Vi ligger och tittar på varandra och plötsligt säger B:
Du bestämmer över mig!
Hur tänker du då?
Du är vuxen.
Mmm, det har du rätt i, jag är vuxen och bestämmer endel. Och endel saker bestämmer du över. Vi kommer på saker som han bestämmer över, så som hur mycket mat han äter, vilka kläder han har på sig, om han vill hoppa studsmatta eller inte och så vidare.
Jag berättar att ju äldre han blir desto mer kommer han att få bestämma. Vi pratar om hans olika storasyskon och vad de får bestämma över. Att Simon och Emelie är vuxna nu så då bestämmer de allt själva.
Det visste inte jag svarar B.
Men nu vet du det sa jag.
Ja, och snart vet jag allt säger han innan han vänder sig om för att sova.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.