fbpx

Barn är fantastiska

Barn är autentiska och det som de säger kan ibland kännas som ljuv musik. Det känns varmt i hjärtat och igen påminns man om hur underbara de är. I morse missade jag och B 4 år “morgontåget” när Peter glömde bort att väcka oss. Det innebär att vi får en extra stund tillsammans och sedan får jag cykla med B till förskolan. Vi väljer att ligga och kramas tills vi blir hungriga. I dag gick det fort att gå upp till frukosten eftersom jag frågade om han ville ha gröt.
Bild1Jag köpte en ny sort i går och den här innehåller russin. När jag häller i grynen i skålen ser B russinen. Han gillar russin. Han frågar vilken gröt som är hans och jag pekar på den lite mindre portionen. Jag förstår att han saknar russin i den portionen. Han ler när jag säger att han får russin från min portion. Vi häller på vatten och ställer in dem i mikron. När jag ställer fram skålarna på bordet frågar han om jag har några russin. Nä, jag valde att ge dem till dig, jag vet ju att du gillar russin. Han erbjuder mig några av sina russin och jag säger: Det var omtänksamt av dig men jag vill att du ska ha russinen för jag vet att du gillar dem. När jag går i väg för att hämta mjölken hör jag B säga:

“Först gillar jag människor”

Ja, det gör jag också svarar jag. Sedan säger han: först gillar jag människor, sen gillar jag gröt och sen gillar jag russin.
Jag älskar att vara mamma och få så många tillfällen att ta del av barns tankar. Och jag gillar att jag har valt att i stor utsträckning få träffa föräldrar och ta del av deras tankar och deras barns tankar. Livet är gott!
#blogg100

0 reaktioner på ”Barn är fantastiska”

  1. Det är så härligt med barns logik 🙂
    Jag minns när min son var liten och vi skulle gå på fik. Då ville han ha “En Fanta utan russin och en boll.” Varför Fanta utan russin? frågade jag. Jag såg ju inget samband där alls. “För annars blir det för starkt.” svarade han som om det visste väl alla 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.