fbpx

En stolt och rörd mamma

Ömsesidig respekt är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att vi människor är likvärdiga och väljer att umgås med varandra för att våra möten bidrar till att berika varandras liv. Min önskan är att mina barn ska känna så under deras uppväxt men också när de sedan är vuxna. Jag återkommer till detta senare i inlägget. I går hade jag en dag som berikade mig otroligt mycket. Möten med likvärdiga människor som gav av sig själva och som var villiga att ta emot det jag ville ge. Jag hade en återträff med föräldrar som valt att gå kurs hos mig under våren. En kurs som jag skapat efter att ha haft liknande kurs förut men också utifrån Petra Krantz Lindgrens bok “Med känsla för barns självkänsla”. Alla deltagare fick också tillgång till “Växa med ansvar” och “Respectful parents, respectful kids” samt “Känsloboken”.
Denna återträff levde upp till alla mina förväntningar. Deltagare som är nyfikna och intresserade av varandra och samtidigt ärliga med att dela med sig av sina egna reflektioner. Träffen avrundades med att vi gav varandra uppmuntran. Jag fick följande ord: Pedagogisk, kunnig, enträgen (då jag fortsätter att tex lägga ut saker på facebook), inspirerande, generös, professionell, vill utvecklas, lyssnar, engagerad och de avslutade med Världens bästa coach !! ♥ Ni kan tänka er att jag känner tacksamhet och glädje över att få ha det jobb jag har.
På kvällen kommer äntligen min man hem efter tre dagar och allt känns toppen. Hade ingen aning om att det kunde hända något ytterligare denna dag som jag fått veta i efterhand var “Tacksamhetens dag”.
bildbokframsida1Jag inser att min son Simon har taggat mig i sitt inlägg om böcker som betytt mycket för honom. Jag läser med stort intresse om vilka böcker det kan vara. Jag ler medan jag läser vilka böcker som han räknar upp och känner en enorm stolthet över den väg han har valt i livet. Möten med honom berikar mig alltid. Han sitter inne med så mycket vishet trots att jag en gång i tiden gjorde hans hjärna så liten. I slutet av listan inser jag varför jag var taggad. Kolla igenom listan så får ni inspiration om böcker värda att läsa och i slutet förstår ni varför jag känner mig både stolt och rörd.

1. Thinking, fast and slow – Daniel Kahneman. Boken med stort B om du vill få en förståelse för varför du inte alltid kan lita på dig själv!
2. Intuition pumps and other tools for thinking – Daniel Dennett. En rolig och intressant bok som presenterar en av de mest intressanta moderna filosofernas samlade idéer och hur man kan använda dem för att bättre förstå sin omvärld.
3. The God delusion – Richard Dawkins. Troligtvis den första “non-fiction”-boken jag läste som ingen hade sagt åt mig att läsa. Jag var redan ateist innan jag läste boken, men blev inspirerad att engagera mig i frågor som relaterar till religion och ateism.
4-10. Harry Potter 1-7. http://metro.co.uk/2014/08/01/reading-harry-potter-lowers-prejudice-against-immigrants-homosexuals-and-refugees-study-shows-4817819/
Eller, var Harry Potter 1-7 fusk? Jag kör sex böcker till, för säkerhets skull 
11. The transhumanist wager – Zoltan Istvan. En fiktiv berättelse om ett USA som i en snar framtid står inför en konflikt mellan teknikälskande transhumanister som vill förbättra mänskligheten och besegra döden och religiösa krafter som anser att transhumanisterna “leker Gud”. Inspirerande vad gäller huvudpersonens nivå av engagemang, även om jag inte håller med honom i alla hans åsikter och metoder.
12. The invisible gorilla – Daniel Simons & Chris Chabris. En bok som beskriver de illusioner som vi upplever varje dag, troligtvis utan att inse att de är just illusioner. Borde vara standardkurslitteratur på gymnasiet, tillsammans med Kahnemans bok.
13. God is not great – Christopher Hitchens. Kanske en av de mest religionskritiska böckerna som har skrivits. Läst som sådan så argumenterar Hitchens väl för varför vi behöver lämna religiösa uppfattningar bakom oss i mänsklighetens historia.
14. Stuttering: An integrated approach to its nature and treatment (3 ed.). Läroboken om stamping som jag hade som grund för mitt projektarbete i trean på gymnasiet. Hjälpte mig, tillsammans med resten av projektarbetet och alla mina fantastiska vänner som stammar, att avdemonisera min stamning och istället se den som en biologisk åkomma vilken som helst och inte något att skämmas för.
15. Bibeln – Various authors. Säga vad man vill om Böckernas bok, men den har påverkat många aspekter av det samhälle vi lever i. Sen är man ju ingenting om man inte har någon nemesis (du vet vem du är!)
16. ___ – Maria Klein. Min mamma har länge funderat på att skriva en bok om föräldraskap och jag kan med god säkerhet säga att vad som än står i den boken så kommer det ha påverkat mig mer än alla de andra böckerna tillsammans. Jag ser fram emot att faktiskt få läsa den, även om förarbetet har varit väldigt intressant och givande i sig! 
 Det är dags att lägga all min energi på att skriva boken NU.
Jag hoppas ni vill följa min resa. Följ mig gärna här på bloggen och/eller på facebook.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.