G 7 år: Du kan få bestraffa mig en gång per år om du vill

När jag var barn drömde jag om att bli frisör eller lärare. Jag undervisade våra dagbarn i diverse ämnen och friserade min omgivning. Med fem barn har jag fått förmånen att inspirera barn i lärande men också fått möjlighet att klippa hår. Genom åren har jag klippt alla fem barnen och också min man.

Jag gillar att klippa barnens hår och har genom åren låtit de påverka hur deras frisyrer ska vara. Sonen hade en period när han ville ha hockeyfrilla och trots att jag inte var så förtjust i idén lät jag honom hållas. För honom tror jag det kändes väldigt härligt att få mamma att klippa en frisyr som hon själv inte gillade men som han ville ha. Just nu är det lillebror som inte vill klippa håret överhuvudtaget. Med samma kraftiga hår som sin storebror låter han nu  det röda håret växa mer och mer. Svårigheten med det vilt växande håret är att det står åt alla håll och kanter. Jag brukar inte bry mig men en dag kände jag att nu vill jag göra en insats. Jag bestämde mig för att nu behövde håret åtminstone tvättas.

-Nu när du ändå ska duscha vill jag att du tvättar håret.

-Jag vill inte.

-Men det vill jag, nu hoppar du in i duschen så tvättar jag håret på under en minut.

-Men jag vill inte. Du kan inte tvinga mig.

Nu började jag fundera på vad jag höll på med. Han tvättar ju faktiskt håret efter träningar så det är ju faktiskt inte skitigt, det är bara jag som retar mig på att det står åt alla håll och kanter. Jag andas in och säger:

-Vet du vad G, det är ju faktiskt du som bestämmer om du ska tvätta håret eller inte. Det är ju ditt hår.

-Jag tror jag vill tvätta håret i alla fall säger G.

Medan vi tvättar håret säger jag: Du blev ganska chockad när jag försökte tvinga dig att tvätta håret, är det så?

-Ja. Men vet du va mamma, du kan få bestraffa mig en gång per år om du vill.

 

 

1 reaktion på ”G 7 år: Du kan få bestraffa mig en gång per år om du vill”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.