Idag vill jag fira!

OFE-affisch - föreläsning Maria KleinJag får äran att föreläsa med Rädda Barnen som arrangör och det är något jag vill fira. Jag får möjlighet att än en gång dela med mig av “Att se och bli sedd-om nyfikenhet och ärlighet vid gränssättning”. Yippi! Jag vill också fira att jag tack vare kursen som jag håller i valt att i högre grad tänka mer på både mina egna men också andras behov. Det kräver en hel del reflektion men jag upplever att det berikar mina relationer mer. Att våga stanna upp och faktiskt fundera på vilket behov barnet försöker få tillgodosett genom att säga NEJ till vad jag önskar. Genom att se vad de säger JA till når jag mer kontakt. Att tillsammans försöka tillgodose både deras och mina behov är en otrolig utmaning men ger så mycket tillbaka. Genom att se, höra, bekräfta, respektera och ta barnet på allvar når jag mer kontakt än när jag försöker få igenom min vilja utan att genuint lyssna. När jag lyssnar intresserat upplever jag att barnet blir nyfiken på vad jag vill och vilka behov jag har. Så fort jag skriver så här känner jag en risk med att se det hela som en metod att få barnet att göra som jag vill. Det är verkligen inte målet. Målet är kontakt, förståelse och ömsesidig respekt.
#blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.