Jag vet inte!

Jag har under rätt lång tid prenumererat på Love letters. De kommer varje fredag och alltid förmedlar de något kärleksbudskap. Den senaste gången var rubriken “De tre orden som ger dig frihet”. Orden var “Jag vet inte”.
Bild1Jag gillar att barn och ungdomar idag vet så mycket mer än vad jag visste när jag var i samma ålder. Det är underbart att lyssna på hur barnen idag tex pratar engelska. Sonen som är tio år berättade att han har agerat översättare när de har haft kandidater från andra länder. Sonen som är fem år frågar mig dagligen om vad olika saker heter på engelska. Tänker på när hans pedagog frågade om han var “pigg” efter att ha varit sjuk under en period. Sonen svarade argt: Jag är ingen gris.
Jag gillar att barn är så otroligt nyfikna och vill lära sig så mycket. Men med åren har jag insett hur lite jag egentligen vet. Allt oftare blir mitt svar: Jag vet inte, vi får googla.
Förr var föräldrar och lärare allvetare och numera är det barnen som är allvetare. Häftigt!
Utmaningen som följde med Love Letter var att säga Jag vet inte! varje dag. Vi behöver inte veta allt. Skönt! För endel krävs det en hel del mod att erkänna att de inte vet. För mig är det en bekväm vana. Jag vet inte och det är helt ok.
Jag hade tänkt att vara med i Blogg100 i år igen men ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att jag inte ska vara med. Jag vill publicera inlägg med kvalitet och det är så lätt att det blir fokus på kvantitet om jag ska publicera ett inlägg per dag. Jag är mån om att ni som följer mig fortsätter följa och kommentera så jag vill ge er kvalitet.
Sköt om er och ha en skön söndag. Njut av att vara tillsammans och inse att det är ok att inte veta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.