fbpx

Kommentarer som värmer

Väldigt modigt av dig Maria, att våga stå upp för en mer empatisk och ärlig relation till sina barn. Det är speciellt modigt i dessa tider då alltmer av barnens uppväxt outsourcas till dagis och skola, och allt mindre kvalitetstid förekommer mellan barn och vuxna. Så många föräldrar skaffar barn och hoppas att allting skall lösa sig “av sig självt” utan att de behöver konfrontera och förstå sina egna beteenden eller sätta sig in ordentligt i barnens emotionella behov. Man ger inte förhållandet den tid och de resurser som krävs för att göra ett bra jobb, fastän det skulle vara till vinst för båda parter. Jag vet av egen erfarenhet hur tufft det är att konfrontera sig själv och sin egen uppväxt för att kunna resa sig över sin historia och åstadkomma något nytt och bättre.
Allra modigast är det att du valde den här linjen i ditt eget liv, trots att du visste att du ibland agerat på ett negativ sätt mot dina barn. Det måste ha krävt enorm ödmjukhet och stundvis gjort väldigt ont. Att dina barn numer skulle våga hävda sina behov gentemot dig tycker jag visar hur mycket mer jämlik och därmed öppen för kärlek eran relation har blivit.
Tack för att du fortsätter vara en bra förebild för föräldrar och alla oss andra där ute.
Denna kommentar fick jag till mitt inlägg “inlägg som berör och upprör“. Jag har fått ok från Victor att publicera kommentaren som ett inlägg. Jag kände en härlig känsla när jag läste och tänkte att det kanske är fler som försöker förändra sitt föräldraskap och behöver få känna samma känsla.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.