Kurser och föreläsningar

Hjärtligt välkommen till föreläsningen “Se och bli sedd: om ömsesidig respekt i mötet med barn”

Då jag gärna uppmuntrar att du dela upplevelsen med en vän eller flera ger jag rabatt vid köp av två eller fler biljetter. Rabatten på 25 kr per biljett dras automatiskt.

Med små förändringar kan du göra stor skillnad i ditt och barns liv. Det kan vara utmanande och frustrerande att vara förälder eller pedagog. I perioder känns det som om det blir svårare och svårare att förstå barnet men också dig själv. Det där löftet, att aldrig låta eller göra som vissa vuxna gjorde när du växte upp, blir nästintill omöjligt att hålla.

Under mina år som förälder och familjecoach har jag insett att det finns små saker som du kan förändra som gör det lättare att vara förälder/pedagog och växa tillsammans med barnet. Det är inget som ändras på en natt eftersom både du och barnet du möter är unika individer. Det kan kännas lockande med snabba lösningar som innefattar belöningar eller andra försök att korrigera barnets beteende. Dessa lösningar kan påverka dig, barnet och er relation negativt. För att hitta lösningar som ger näring till självkänslan och berikar er relation krävs tålamod, nyfikenhet för barnet och dig själv samt mod att vara sårbar.

Vill du inspireras i ditt föräldraskap eller ledarskap i förskolan och skolan?

Då är du välkommen till föreläsningen ”Se och bli sedd – om ömsesidig respekt i mötet med barn”. Då förhållningssättet grundar sig i ömsesidig respekt kommer inga belönings- eller bestraffningssystem att förmedlas.

Maria delar med sig av sina erfarenheter som coach, kursledare, föreläsare och förälder. Hon gör det med både humor och allvar. Det är en föreläsning som berör.

Under hösten är föreläsningarna mellan 18.00-21.00

Föreläsningen är endast för vuxna. För övriga deltagare och barnens bästa är varken barn eller bebisar oavsett ålder välkomna. 

 • Lund den 21 september
 • Ystad den 22 september
 • Växjö den 23 september
 • Privat föreläsning 24 september
 • Helsingborg den 5 oktober
 • Halmstad den 6 oktober
 • Ev. Helsingborg den 7 oktober
 • Stockholm den 19 oktober extra insatt
 • Stockholm den 20 oktober
 • Uppsala den 22 oktober
 • Skövde 2 november
 • Jönköping 3 november
 • Linköping 4 november
 • Norrköping 5 november
 • Falun 16 november
 • Eskilstuna 17 november
 • Västerås 18 november

Vill du möta barn utifrån ömsesidig respekt (möta andra så som du själv vill bli mött eller ännu hellre som de vill bli mötta)?

Då kanske någon av mina föreläsningar, studiedagar eller kurser passar dig.

Jag erbjuder följande föreläsningar till skolor, förskolor, kommuner, kyrkor och så vidare:

Se och bli sedd – Om ömsesidig respekt i mötet med barn

Föreläsningen inspirerar när det gäller att möta barn med både nyfikenhet och ärlighet där båda blir sedda, hörda, bekräftade, respekterade och tagna på allvar. 1-3 timmar lång beroende på uppdragsgivare. Inspiration är hämtad från bland annat Ross Greenes bok “Explosiva barn”.

Utforska barns behov och ge näring till självkänslan

Du får tillsammans med övriga deltagare utforska barns behov och finna lösningar som passar just dig och de barn du möter.

Barn som trivs och utvecklas i skolan och hemmet

Föreläsningen presenterar olika sätt att motivera barn och vilka effekter det får. Inspiration är hämtad från bland annat Stefan Söderfjälls bok “Behovsanpassat ledarskap”.

Du fattar ju ingenting – att förstå tonåringen och skapa kontakt

Föreläsningen inspirerar när det gäller att förstå och nå kontakt med barn och framförallt tonåringar.

Kontakta mig för offert. Jag står för resa ner till Stockholm för arrangemang i södra Sverige.

Jag erbjuder följande studiedagar:

Se och bli sedd – Om ömsesidig respekt i mötet med barn.  Halv- eller heldag.

Utforska barns behov och ge näring till självkänslan. Halv- eller heldag.

Kundanpassad studiedag går att ordna.

Jag erbjuder följande kurser:

Vuxnas behov är viktiga

En workshop där vi tillsammans utforskar våra behov och försöker hitta lösningar som passar var och en. Innan workshopen skickar jag dig en känslo-och behovslista så att du får möjlighet att utforska dina känslor och behov i hemmets lugna vrå innan workshopen.

Dina och barnets behov – kommunikation och konflikthantering utifrån ömsesidig respekt

Föräldraskapet eller att leda barn i förskole-/skolverksamhet innefattar fantastiska möjligheter men också stora utmaningar. Under kursen får du möjlighet att tillsammans med andra vuxna utveckla dig själv men också relationen med barn och andra i din närhet. Du kommer öka din förståelse för varför konflikter uppstår och hur du kan förebygga dem. Du kommer bli en ännu mer kommunikativ vuxen.

Första träffen kommer vi att utforska barnets behov. Vilka behov har det? Hur tillgodoses dessa idag? Vilka strategier retar dig? Hur skulle behoven kunna bli tillgodosedda i framtiden? Hur kan du skapa en miljö som främjar självkänsla? Vad är självkänsla?

Andra träffen  kommer vi att fokusera på dig. Vilka mål har du med föräldraskapet/ledarskapet? Vilka behov har du? Hur kan du få dessa behov tillgodosedda? Hur kan du förmedla dina behov till andra?

Tredje träffen kommer vi att fokusera på att både dina och barnets behov ska bli tillgodosedda. Även syskon/kompisbråk kommer att diskuteras.

Vi tränar på kommunikation som leder till kontakt och samarbete. Inte för att barn och vuxna “måste” utan för att de “vill”. Förhållningssättet innefattar varken belönings – eller bestraffningssystem.

Varje träff är sju timmar lång inklusive lunch. Kursboken är “Se och bli sedd – ömsesidig respekt i mötet med barn”

Pris: Glidande skala 2100-8400 kr. Bidra med det du kan utifrån din livssituation *.

I priset ingår för-och eftermiddagsfika samt kursmaterial exkl boken. Boken kan du köpa av mig för 200 kr eller beställa via Bokus eller Adlibris. Du får ut mest av kursen ifall du har läst boken innan starten.

Anmälan skickas till info@mariaklein.se eller 0730402090                           Avbokningsregler: läs mer här.

* Jag vill möjliggöra för alla att kunna delta på denna kurs. Det lägre priset är satt för de som pågrund av sjukdom, arbetslöshet eller liknande har det tufft ekonomiskt. Jag kan erbjuda möjlighet till avbetalning under pågående kurs. Det vill säga att man betalar en tredjedel innan första tillfället, en tredjedel innan andra tillfället och slutligen en tredjedelen innan sista tillfället. Vid två deltagare från samma familj ges en rabatt på 1000 kr per familj.

OBS! För att du och övriga deltagare ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktig att fokus ligger på lärandet i gruppen och mellan kurstillfällena. Vi kommer inte ha möjlighet att fördjupa oss i svåra personliga utmaningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.