Kurser och föreläsningar

Upplever du att barn är ”trotsiga” och svåra att förstå sig på? Hamnar du lätt i en negativ spiral där du plötsligt låter precis som den vuxne som du lovat att inte låta som? Har hot, mutor och tjat blivit mer regel än undantag?

Eller vill du bara öka din förståelse för varför barnet och du själv gör som ni gör och hitta lösningar tillsammans?

Vill du inspireras i ditt föräldraskap eller ledarskap i förskolan och skolan?

Då är du välkommen till föreläsningen ”Se och bli sedd – om ömsesidig respekt i mötet med barn”. Då förhållningssättet grundar sig i ömsesidig respekt kommer inga belönings- eller bestraffningssystem att förmedlas.

Maria delar med sig av sina erfarenheter som coach, kursledare, föreläsare och förälder. Hon gör det med både humor och allvar. Det är en föreläsning som berör.

Under hösten 2019 arrangeras föreläsningen “Se och bli sedd – om ömsesidig respekt i mötet med barn” på följande orter: Lidingö, Sollentuna, Mölnlycke, Falkenberg, Lund, Nyköping, Norrköping, Jönköping, Falun, Kristinehamn, Västerås. Det blir också föreläsningar i Norrbotten (troligen Piteå och Gällivare i slutet på oktober) i samarbete med Medborgarskolan.

Under hösten är föreläsningarna mellan 18-21 förutom Lidingö som är 18-20.30

 • Lidingö den 23 september (OBS! 18-20.30) , boka din plats här.
 • Sollentuna den 24 september, boka din plats här.
 • Mölnlycke den 8 oktober, boka din plats här.
 • Falkenberg den 9 oktober,  boka din plats här.
 • Lund den 10 oktober,  boka din plats här.
 • Piteå den 22 oktober
 • Gällivare den 23 oktober
 • Nyköping den 12 november,  boka din plats här.
 • Norrköping den 13 november,  boka din plats här.
 • Jönköping den 14 november,  boka din plats här.
 • Falun den 26 november,  boka din plats här.
 • Kristinehamn den 27 november, boka din plats här.
 • Västerås den 28 november,  boka din plats här.

Vill du möta barn utifrån ömsesidig respekt (möta andra så som du själv vill bli mött eller ännu hellre som de vill bli mötta)?

Då kanske någon av mina föreläsningar, studiedagar eller kurser passar dig.

Jag erbjuder följande föreläsningar:

Se och bli sedd – Ömsesidig respekt i mötet med barn

Föreläsningen inspirerar när det gäller att möta barn med både nyfikenhet och ärlighet där båda blir sedda, hörda, bekräftade, respekterade och tagna på allvar. 1-3 timmar lång beroende på uppdragsgivare. Inspiration är hämtad från bland annat Ross Greenes bok “Explosiva barn”.

Utforska barns behov och ge näring till självkänslan

Du får tillsammans med övriga deltagare utforska barns behov och finna lösningar som passar just dig och de barn du möter.

Barn som trivs och utvecklas i skolan och hemmet

Föreläsningen presenterar olika sätt att motivera barn och vilka effekter det får. Inspiration är hämtad från bland annat Stefan Söderfjälls bok “Behovsanpassat ledarskap”.

Du fattar ju ingenting – att förstå tonåringen och skapa kontakt

Föreläsningen inspirerar när det gäller att förstå och nå kontakt med barn och framförallt tonåringar.

Kundanpassad föreläsning går att ordna

Jag erbjuder följande studiedagar:

Se och bli sedd – Ömsesidig respekt i mötet med barn.  Halv- eller heldag.

Barn som trivs och utvecklas – skapa möjligheter i skolan. Halv- eller heldag.

Utforska barns behov och ge näring till självkänslan. Halv- eller heldag.

Kundanpassad studiedag går att ordna.

Jag erbjuder följande kurser:

Vuxnas behov är viktiga

En workshop där vi tillsammans utforskar våra behov och försöker hitta lösningar som passar var och en. Innan workshopen skickar jag dig en känslo-och behovslista så att du får möjlighet att utforska dina känslor och behov i hemmets lugna vrå innan workshopen.

Dina och barnets behov – kommunikation och konflikthantering utifrån ömsesidig respekt

Föräldraskapet eller att leda barn i förskole-/skolverksamhet innefattar fantastiska möjligheter men också stora utmaningar. Under kursen får du möjlighet att tillsammans med andra vuxna utveckla dig själv men också relationen med barn och andra i din närhet. Du kommer öka din förståelse för varför konflikter uppstår och hur du kan förebygga dem. Du kommer bli en ännu mer kommunikativ vuxen.

Första träffen kommer vi att utforska barnets behov. Vilka behov har det? Hur tillgodoses dessa idag? Vilka strategier retar dig? Hur skulle behoven kunna bli tillgodosedda i framtiden? Hur kan du skapa en miljö som främjar självkänsla? Vad är självkänsla?

Andra träffen  kommer vi att fokusera på dig. Vilka mål har du med föräldraskapet/ledarskapet? Vilka behov har du? Hur kan du få dessa behov tillgodosedda? Hur kan du förmedla dina behov till andra?

Tredje träffen kommer vi att fokusera på att både dina och barnets behov ska bli tillgodosedda. Även syskon/kompisbråk kommer att diskuteras.

Vi tränar på kommunikation som leder till kontakt och samarbete. Inte för att barn och vuxna “måste” utan för att de “vill”. Förhållningssättet innefattar varken belönings – eller bestraffningssystem.

Varje träff är sju timmar lång inklusive lunch. Kursboken är “Se och bli sedd – Ömsesidig respekt i mötet med barn”

Pris: Glidande skala 2100-8400 kr. Bidra med det du kan utifrån din livssituation *.

I priset ingår för-och eftermiddagsfika samt kursmaterial exkl boken. Boken kan du köpa av mig för 220 kr eller beställa via Bokus eller Adlibris. Du får ut mest av kursen ifall du har läst boken innan starten.

Anmälan skickas till info@mariaklein.se eller 0730402090                           Avbokningsregler: läs mer här.

* Jag vill möjliggöra för alla att kunna delta på denna kurs. Det lägre priset är satt för de som pågrund av sjukdom, arbetslöshet eller liknande har det tufft ekonomiskt. Jag kan erbjuda möjlighet till avbetalning under pågående kurs. Det vill säga att man betalar en tredjedel innan första tillfället, en tredjedel innan andra tillfället och slutligen en tredjedelen innan sista tillfället. Vid två deltagare från samma familj ges en rabatt på 1000 kr per familj.

OBS! För att du och övriga deltagare ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktig att fokus ligger på lärandet i gruppen och mellan kurstillfällena. Vi kommer inte ha möjlighet att fördjupa oss i svåra personliga utmaningar.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.