Lärande och utveckling

Bild1Alla har vi mer eller mindre viktiga behov som vi försöker tillgodose. Jag tycker det kan vara svårt att läsa böcker vilket gjorde mina fem år på universitetet till en riktig utmaning men jag tycker det är både roligt och inspirerande att gå kurs. Det tillgodoser mitt behov av lärande och utveckling på ett underhållande sätt. I dag har jag till exempel fått spendera sju timmar tillsammans med åtta andra föräldrar. Att diskutera olika föräldrastilar är alltid lika berikande, det kommer alltid fram något mer som utökar mina kunskaper. Att utforska observation, känsla, behov och önskemål är något som är relativt nytt för mig men ju mer jag reflekterar över dem desto mer uppskattar jag att jag hittat NVC (non violent communication).
Många har undrat, vilka som egentligen går föräldrakurser? Det är verkligen alla möjliga föräldrar. De som upplever problem men också de som inte upplever något problem. De som har ett barn och de som har fler barn, rekordet är nog tio barn. Jag har också haft bonusföräldrar som har gått kurs. Jag har genom åren träffat väldigt många olika föräldrar och det är väl det som gör kurserna berikande. Att alla är olika och kan därmed lära mer av varandra.
Den kurs jag håller i nu har Petra Krantz Lindgrens bok “Med känsla för barns självkänsla” som kursbok. Jag har också stödlitteratur i form av Respectful parents, respectful kids av bland annat Sura. Den är skriven på engelska men är ändå lätt att ta till sig. Jag har också Växa med ansvar som stödlitteratur när det gäller föräldrastilar och inspiration om att få barn att växa med ansvar.
#blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.