Lumpen-det låter spännande

Att promenera till skolan skapar många intressanta samtal. Idag frågade min sjuåring mig om jag kunde berätta vad man gör i lumpen. Nu har ju jag inte gjort lumpen så mina svar kan ju vara lite fördomsfulla ;o)

Ja, man får lära sig att bädda sängen ordentligt,

Lyssna på en ledare

Lära sig att  lyda order

Träna sig på att samarbeta.

-Det låter spännande säger sonen. Men lär man sig inte också att kriga?

Jo, det har du rätt i säger jag.

-Då vill jag absolut inte göra lumpen, för jag vill inte kriga.

Vi pratade om att alla förut var tvungen att göra lumpen men att endel inte ville bära vapen. Han berättade då att hans lärare inte ville göra lumpen men att de hade blandat ihop honom med en annan med samma namn och personnummer. Det var bara de sista fyra siffrorna som var olika. Men det hade löst sig tillslut så han slapp göra lumpen.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.