Kurser och föreläsningar

Vill du möta barn utifrån ömsesidig respekt (behandla andra så som du själv vill bli behandlad eller ännu hellre som de vill bli behandlade)?

Då kanske någon av mina föreläsningar, studiedagar eller kurser passar dig.

Jag erbjuder följande föreläsningar:

Att se och bli sedd-om nyfikenhet och ärlighet vid möten med barn

Föreläsningen inspirerar när det gäller att möta barn med både nyfikenhet och ärlighet där båda blir sedda, hörda, bekräftade, respekterade och tagna på allvar. 1-3 timmar lång beroende på uppdragsgivare. Inspiration är hämtad från bland annat Ross Greenes bok “Explosiva barn”.

Utforska barns behov och ge näring till självkänslan

Du får tillsammans med övriga deltagare utforska barns behov och finna lösningar som passar just dig och de barn du möter.

Barn som trivs och utvecklas i skolan och hemmet

Föreläsningen presenterar olika sätt att motivera barn och vilka effekter det får. Inspiration är hämtad från bland annat Stefan Söderfjälls bok “Behovsanpassat ledarskap”.

Skamvrå, låt-gå eller vad då?

Föreläsningen tar upp olika föräldrastilar och dess konsekvenser.

Du fattar ju ingenting – att förstå tonåringen och skapa kontakt

Föreläsningen inspirerar när det gäller att förstå och nå kontakt med barn och framförallt tonåringar.

Kundanpassad föreläsning går att ordna

Jag erbjuder följande studiedagar:

Att se och bli sedd- om nyfikenhet och ärlighet vid möten. Halv- eller heldag.

Barn som trivs och utvecklas – skapa möjligheter i skolan. Halv- eller heldag.

Kundanpassad studiedag går att ordna.

Jag erbjuder följande kurser:

Vuxnas behov är viktiga

En workshop där vi tillsammans utforskar våra behov och försöker hitta lösningar som passar var och en. Innan workshopen skickar jag dig en känslo-och behovslista så att du får möjlighet att utforska dina känslor och behov i hemmets lugna vrå innan workshopen.

Dina och barnets behov – kommunikation och konflikthantering utifrån ömsesidig respekt

Föräldraskapet eller att leda barn i förskole-/skolverksamhet innefattar fantastiska möjligheter men också stora utmaningar. Under kursen får du möjlighet att tillsammans med andra vuxna utveckla dig själv men också relationen med barn och andra i din närhet. Du kommer öka din förståelse för varför konflikter uppstår och hur du kan förebygga dem. Du kommer bli en ännu mer kommunikativ vuxen.

Första träffen  kommer vi att fokusera på dig. Vilka mål har du med föräldraskapet/ledarskapet? Vilka behov har du? Hur kan du få dessa behov tillgodosedda? Hur kan du förmedla dina behov till andra?

Andra träffen kommer vi att fokusera på barnens behov. Vilka behov har de? Hur tillgodoses dessa idag? Vilka strategier retar oss? Hur skulle behoven kunna bli tillgodosedda i framtiden? Hur kan vi skapa en miljö som främjar självkänsla? Vad är självkänsla?

Tredje träffen kommer vi att fokusera på att både dina och barnets behov ska bli tillgodosedda. Även syskon/kompisbråk kommer att diskuteras.

Vi tränar på kommunikation som leder till kontakt och samarbete. Inte för att barn och vuxna måste utan för att de vill. Förhållningssättet innefattar varken belönings – eller bestraffningssystem.

Varje träff är sju timmar lång inklusive lunch. Kursboken är Petra Krantz Lindgrens storsäljare: Med känsla för barns självkänsla.

Pris: Glidande skala 1800-5200 kr. Bidra med det du kan utifrån din livssituation *.

I priset ingår för-och eftermiddagsfika samt kursmaterial exkl boken. Boken kan du köpa av mig för 180 kr eller beställa via Bokus eller Adlibris.

Anmälan skickas till info@mariaklein.se eller 0730402090                           Avbokningsregler: läs mer här.

* Jag vill möjliggöra för alla att kunna delta på denna kurs. Det lägre priset är satt för de som pågrund av sjukdom, arbetslöshet eller liknande har det tufft ekonomiskt. Jag kan erbjuda möjlighet till avbetalning under pågående kurs. Det vill säga att man betalar en tredjedel innan första tillfället, en tredjedel innan andra tillfället och slutligen en tredjedelen innan sista tillfället. Vid två deltagare från samma familj ges en rabatt på 500 kr per familj.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *