fbpx

Reflektion->utveckling

Varje dag är en ny dag. En nya dag med både möjligheter och hinder. Nya valmöjligheter. Som föräldrar möter vi ständigt både nya och gamla situationer. Varje situationer sätter i gång våran tankeverksamhet. Både omedvetna och medvetna tankar. Beroende på tidigare erfarenheter och våra tankar känner vi olika saker. Vi känner glädje, sorg, ilska osv. Utifrån detta agerar vi. När vi har agerat eller innan vi agerar har vi möjlighet att välja att reflektera över våra tankar och känslor. Det är dessa reflektioner som kan utveckla oss enormt. Vi kan agera på ett tokigt sätt, reflektera och agera annorlunda nästa gång. Vi kan agera på ett konstuktivt sätt, reflektera och använda detta sätt även nästa gång. Det är vi själva som väljer. Jag har tyckt att reflektion har varit lite jobbigt tidigare men kan idag känna att reflektion är mitt sätt att utvecklas. Tidigare kunde jag känna att reflektion gjorde lite ont. Om jag hade agerat “fel” gjorde reflektionen att jag såg på mig själv som fel. Idag kan jag skilja på mig som person och mitt agerande. När jag gör “fel” är det helt enkelt något jag gör inte något jag är. Självförtroende kontra självkänsla helt enkelt. Samtidigt har jag insett att dessa hör ihop i vissa avseenden. Genom att titta närmare på det jag gör har jag utvecklat den jag är. Jag kan idag göra fel men ändå känna mig stolt över den jag är. Jag uppskattar att jag reflekterar och försöker utvecklas. Jag uppskattar att jag kan erkänna att jag gör “fel”. När jag gör det kan också mina barn göra det. Reflektionen är nyckeln till utveckling för mig.

0 reaktioner på ”Reflektion->utveckling”

  1. Pingback: Vid vilken ålder gör vi allt rätt? | Maria Kleins blogg

  2. Pingback: Vid vilken ålder gör vi rätt? | Maria Kleins blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.