Sedd, hörd, bekräftad, respekterad och tagen på allvar

Alla människor vill bli sedda, hörda, bekräftade, respekterade och tagna på allvar. När jag skriver det här inser jag varför jag mår så otroligt bra. Jag inser varför jag trivs att vara i mitt hem. Jag inser varför jag trivs med att driva mitt företag. Jag inser varför jag varje gång jag hämtar Benjamin på förskolan säger: Vad glad jag är att se dig.

Jag trivs i min familj därför att de får mig att känna mig sedd, hörd, bekräftad, respekterad och tagen på allvar och jag gillar att se, höra, bekräfta, respektera och ta var och en på allvar. Ibland ser jag inte, hör inte, bekräftar inte, respekterar inte och tar inte på allvar men när det händer finns det alltid någon som reagerar och får mig att vakna till. Ibland kan det krävas lite tid men oftast inser jag ganska snart vad jag har missat.

Mitt företag baseras på min önskan om att alla barn ska bli sedda, hörda, bekräftade, respekterade och tagna på allvar. Både de som är barn just nu men också barnet inom oss. Alla människor har inte fått förmånen att växa upp med föräldrar eller andra vuxna som sett, hört, bekräftat, respekterat och tagit dem på allvar. De har inte med sig detta naturligt. Det krävs mer mod och framförallt tålamod i dessa fall.

Det jag känner starkt är att det är viktigt för oss alla att ha en stark självkänsla. När vi väljer att se, höra, bekräfta, respektera och ta barnet på allvar då är vi med och stärker deras självkänsla. Jag är också övertygad om att vi själva stärks av våra rikare relationer till våra barn och våra närmaste.

Att vara mer nyfiken på våra barn och deras tankar, känslor, behov och önskemål är den bästa gåva vi kan ge våra barn. Vi berikar inte bara deras liv vi berikar även våra egna. Det mår både de och vi bra av.

bildkanin

3 reaktioner på ”Sedd, hörd, bekräftad, respekterad och tagen på allvar”

  1. Pingback: HÄR ÄR JAG, MAMMA! | Maria Kleins blogg

  2. Precis det här du skriver om är något som jag och min make vill förespråka! Personligen tror jag det ät extremt viktigt att stanna upp, och lyssna! Ett barns känsla är dennes känsla och det kan ingen ta ifrån dem. Tyvärr finns det alldeles för många ( menar då professioner ) som faktiskt inte lyssnar på individen eller att skoja bort barnets känsla, direkt kränkande tycker jag.
    Vårt mål och vision kring detta finns att läsa på http://www.jourpolarna.se
    Du skriver bra och med en otrolig inlevelse så att det blir verkligt! Tack!

  3. Pingback: Världens bästa mamma | Maria Kleins blogg

  4. Pingback: Föräldrars egen tid | Maria Kleins blogg

  5. Pingback: Mål med föräldraskapet del 2, 6/100 | Maria Kleins blogg

  6. Pingback: Föräldrar har också behov! | Maria Kleins blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.