Små kärlekshandlingar i vardagen

Det är verkligen en väldigt annorlunda vår, sommar och höst som vi alla fått erfara. Vi har fått förändra vårt sätt att leva och döden har varit ett mer vanligt samtalsämne. 

Något som jag har tänkt på under dessa månader är betydelsen av vad var och en av oss väljer att säga och göra. Var och en gör skillnad för både sig själv och andra. Den här tiden har visat hur många som vill varandra väl. Alla som ställer upp för varandra. Det värmer i hjärtat. 

I sådana här lägen gäller det verkligen att alla drar sitt strå till stacken. Något som kommer upp till ytan är hur viktigt det är att var och en tar ansvar. Både för sina egna beslut men också ett större socialt ansvar. 

Oavsett vilka utmaningar vi möter i våra liv kommer “hur vi möter varandra” att ge ringar på vattnet. De sprids till våra närmaste och sedan vidare. Om dessa ringar blir ljuva smekningar som berikar eller gigantiska vågor som tippar omkull och nästan dränker avgör var och en. 

Små, små kärleksfulla saker du gör kan göra stor skillnad för dina barn men också för din vän, partner, släkting och så vidare. Ibland behöver du inte göra så mycket mer än att lyssna. Finnas där och bara lyssna. Genom att lyssna intresserat visar du att den du lyssnar på är värdefull. Det den säger är värdefullt. Att lyssna behöver inte innebära att du håller med. Det innebär att du väljer att lyssna på den som vill dela något med dig.

I en familj är varje relation värdefull. I familjer där det finns ett par är det lätt att parrelationen glöms bort. Vardagen rusar fram och barnens aktiviteter, läxor och så vidare tar mycket tid och energi. Då gäller det att stanna upp och visa varandra kärlek även om det är bara för några minuter. Det kan vara några kärleksfulla ord. En strykande hand på ryggen. En massage. Ett sms. En överraskning.

En överraskning. Peter hade under sommaren pratat om att han ville komma ut på havet. Han var på väg vid ett tillfälle men en trasig motor satte stopp. Sedan läste jag en uppdatering på Facebook som gav mig en idé. En kvinna som jag jobbat med för många år sedan skrev att de varit ute med sin roddbåt. Jag kontaktade henne och frågade om vi kunde få hyra deras roddbåt. Sagt och gjort. Vi var välkomna. Vi fick låna deras båt. Det var höga vågor så vi kom inte så långt men det blev en liten tur på havet.

Tänk att en vän med en roddbåt kan skapa en möjlighet att få överraska min partner. Jag tackade Inga så mycket för lånet genom att ge henne ett signerat exemplar av min bok.  

Det är lättare för människor i din närhet att berika dig ifall du berättar vad du längtar efter. Ingen är tankeläsare och få är minnesmästare så du kan behöva upprepa din längtan.

Jag har äntligen börjat föreläsa igen. Med en gräns på 50 deltagare och tydliga förhållningsregler. Tvätta händerna. Håll avståndet. Stanna hemma vid symptom. Hosta och nys i armvecket. Jag ler när jag tänker på alla deltagare som direkt de kommer frågar var toaletten är så att de kan tvätta händerna. Tillsammans gör vi det möjligt att utvecklas.

Efter sex månader utan att kunnat arbeta behöver jag all hjälp jag kan få att sprida mina föreläsningar.

Jag önskar dig och din familj en härlig höst 
………………………………………………………………………….

Om en föreläsning som du är intresserad av är full kan du ställa dig på kö genom att kontakta mig på info@mariaklein.se Om du är intresserad av att vara värd eller värdinna på någon av orterna kan du också kontakta mig.

Boka din plats: https://www.mariaklein.se/events/

Jag besöker följande orter i höst:

Stockholm den 20 oktober 2 platser kvar Stockholm den 21 oktober 7 platser kvar Uppsala den 22 oktober
Skövde 2 november Fullt
Jönköping 3 november
Linköping 4 november
Norrköping 5 november
Falun 16 november
Eskilstuna 17 november
Västerås 18 november

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.