som om jag skulle blivit "draftad" till ett NHL-lag

Jag älskar verkligen att ha samtal med barn. De säger så underbara saker och har ingen spärr för vad som är möjligt. Jag visar vår nioåriga son min sida i tidningen Skolfamiljen. Han tittar och läser Familjecoachen Maria Klein och säger: Det är lite svårt att förstå. Jag svarar: Jag håller med dig, det är verkligen häftigt att jag har en egen sida i en tidning. Ja, svarar han. Det är nästan som om jag skulle bli “draftad” av ett NHL-lag.
bildskolfamiljen3Även om jag njuter av hur stort han tycker att min sida är säger jag: Men att bli draftad av ett NHL-lag är verkligen ännu större. Ja, svarar han: det är verkligen stort. Jag vet att hans dröm är just att få spela i ett NHL-lag och hur stort det skulle vara för honom. Han som varje kväll somnar till tankarna om hur han spelar hockey med sina kompisar eller med några NHL:stjärnor. Samtidigt inser jag att jag genom att värdera de olika sakerna faktiskt förminskar min egen insats.
Klart att det är väldigt stort att få äran att skriva i Skolfamiljen. En tidning som jag gärna skriver i men som jag också gärna inspireras av. Den är ju fylld med så intressanta texter. I senaste numret har jag läst om att skriva sig till läsning, dyslexi, andning och om barn i behov av mer stöd. Att de har “Gösta i köket” som kanske kan inspirera kommuner att satsa på att laga mat från grunden. Jag gillar citatet i slutet av repotaget.

“Det här är skolrestaurangen som håller dörren öppen på vid gavel hela dagen, och där gästernas lust och nyfikenhet på nya smakupplevelser är både mål och mening med verksamheten. Alla är välkomna och allt är möjligt i köket som slår knockout på ordet matglädje.”

Det finns även en speciell sida för tonår. Den här gången handlar det om droger och det finns lite tips hur vi ska göra om vårt barn visar positivt i ett drogtest. Det finns ännu mer, ta chansen och prenumerera på denna tidning så får du läsa alla innehållsrika reportage.
#blogg100
 

0 reaktioner på ”som om jag skulle blivit "draftad" till ett NHL-lag”

  1. Bra att du såg att du förminskade din uppgift. Jag kan uppleva att det är lätt att förminska sig själv inför sonen fast jag försöker tänka på det eftersom barn/ungdomar gör som vi gör. Det händer t o m att han säger till mig i såna lägen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.