fbpx

Sommarmorgon

BildfotbolltillsammansDe vakna barnen jublar när Peter föreslår en morgonmatch innan förskola och arbete. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det doftar sommar. Äntligen! De stora barnens första sommarlovsdag kunde inte ha startat bättre. Efter avslutad match körde Peter B till förskolan innan han åkte vidare till arbetet. Själv har jag fullt upp med att skriva idag då boken fortfarande saknar väsentliga delar och behöver struktureras om lite. Det synopsis som jag så stolt skrev om i förra veckan har nu gåtts igenom ett antal gånger och jag har fått känna mig lite skamsen för att jag skickat iväg ett så bristfälligt synopsis till en av mina inspirationskällor. Jag hoppas att jag hann stoppa det hela innan han hann lägga allt för mycket tid på det. Jag tar ett djupt andetag och känner att jag ska vila i att jag vågade hoppa och att jag överlevde. Det blev inte ett klockrent hopp men fallskärmen hann ändå lösa ut och göra nedslaget lite mindre våldsamt. Jag överlevde även detta misstag. Jag kan ge mig själv lite självmedkänsla och därmed möta skammen med empati. Jag är en människa och människor gör misstag. Jag är inte ensam. De känslor som uppkommer kan jag omfamna och jag har helt klart med mig en lärdom inför framtiden.
Jag är trots allt stolt över mitt mod, mitt mod att vara sårbar. Att ha modet att visa något som jag har skapat och bryr mig om. Jag minns tillbaka på mötet med den så kallade “varumärkesexperten”. Han som skulle hjälpa mig med mitt varumärke för över fem år sedan. Jag presenterade mitt varumärke under tio minuter och när de var slut sa han att han inte minns något av det jag sagt. Han var tydlig med att jag inte fick använda mig av ord som inre motivation, inre ledarskap och energikälla. Han som tyckte att min affärsidé till företag skulle vara att jag skapade självständiga barn. Jag försökte sätta mig in i en företagsledares tankar och kunde inte riktigt se den solklara kopplingen för att hen skulle köpa in mina tjänster till sina medarbetare. När han sedan föreslog att jag skulle bli känd för annorlunda saker genom att klä ut mig till kyckling och gå runt på stan samt låta mina deltagare sitta på dynor på golvet då var måttet rågat.
Jag fick med mig några viktiga lärdomar från detta möte. Det ena är att det är viktigt att skilja på något jag har skapat och mitt egenvärde. Det andra är att en person oavsett expertis inte har äganderätten att värdera varken mitt varumärke eller mitt egenvärde. Jag vill inte att mitt varumärke sammankopplas med utklädd kyckling eller obekväma sittplatser. Jag är stolt över mitt varumärke och vad det associeras till. Jag vill kunna vara stolt över både det jag gör och står för men också de samarbetspartners jag väljer. Allas lika värde och barnperspektivet ska alltid vara i fokus.
Tänk vad mycket som kan rymmas i en sommarmorgon 😉 Jag vill med detta inlägg önskar er alla en fantastisk sommar med mycket lek och bus. I leken knyter vi fantastiska band med våra barn. Hitta en lek som ni alla trivs med och gör det så ofta ni bara hinner. Jag kommer fortsätta skriva inlägg även under sommaren så jag hoppas vi ses igen.
Kram till er som vill ha en kram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.