fbpx

Tips till er som tränar barn i fotboll

bildfotbollsutbildningNär jag gick SVFF:s tränarutbildningen för några år sedan var jag imponerad över allt gott de förmedlade. När jag varit på olika barnfotbollsmatcher önskar jag att det var obligatoriskt att gå denna utbildning.
Att önskas välkommen till Avspark (den första endagskursen) med en sådan fantastisk början gör mig varm i själen:
Barn har en naturlig leklust som är viktig för oss vuxna att ta vara på. I leken utforskar barnet omgivningen och lär sig hur saker och ting fungerar. I barnfotboll är utgångspunkten lek i både träning och match. Vår ambition är att skapa en miljö där verksamheten anpassas till barnens utveckling och där hänsyn tas til hur barn lär sig. En miljö där barnen har roligt, upplever spänning, känner tillhörighet och får lära sig nya saker. Att vare en del av denna miljö och leda barn är en spännande utmaning.
“I de tidiga formbara åren är lek nästan synonymt med liv. Endast mat, beskydd och kärlek är viktigare. Det är en grundläggande beståndsdel i fysisk, intellektuell och emotionell tillväxt” Ashley Montague
En tränares främsta uppgifter är att se, lyssna och uppmuntra barnen, och att överföra goda normer, värderingar och attityder. I en lagidrott som fotboll handlar det till stor del om att utvecklas och växa som grupp, där glädjen och känslan av att lyckas tillsammans är viktigast. Samtidigt ska den enskilde individen placeras i centrum för händelserna.
Att få vara delaktig i en grupp barns utveckling under sann glädje, spontanitet och kamratskap är en av de rikaste gåvorna vi kan få här i livet. Du har nu satt bollen i rullning, antingen du tar första steget i din tränarkarriär eller du begränsar dig till att träna barn upp till och med 9 år.
Välkommen till Avspark
Jag kan varmt rekommendera dessa kurser. Jag har gått avspark samt första stegen i ledarskap, spelförståelse, teknik, träningslära och målvaktspel.
Tänk om alla som tränar våra barn valde att gå dessa kurser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.