Uppmuntranskort ger glädje, hopp och kärlek

Alla har vi våra dagar när vi inte känner oss helt på topp. När våra steg är lite tyngre och vi skulle behöva lite energi för att varje steg skulle gå lite lättare. Något som får att känna glädje, hopp och kärlek.
När jag avslutar kurser brukar jag låta deltagarna ha med sig ett kort som de gillar och som de skriver sitt namn på. Jag har naturligtvis med mig reservvykort ifall någon har glömt att ta med sig ett eget. Sedan får var och en skriva sitt namn på kortet och låta var och en i gruppen skriva en liten hälsning på kortet. Det har också hänt att var och en fått ställa sig upp och alla i gruppen får “kärleksbomba” personen. Målet är att varje deltagare ska få gå hem med ett kort med mycket glädje, hopp och kärlek. Ibland väljer gruppen att säga och skriva enskilda ord som de tänker på när de tänker på personen och ibland väljer gruppen att skriva lite längre texter.
bilduppmuntranDå jag har haft närmare fyrtio grupper genom åren har jag en hel hög med underbara kort att titta på och andas in. Orden fyller mig med just glädje, hopp och kärlek. Ibland kan jag se personerna framför mig och ler lite extra. Tänk att jag har fått möta denna person och fått dela mitt liv med hen och hen har valt att dela sitt liv med mig. Ett otroligt förtroende som jag värdesätter högt.
Jag tänker på alla barn som har så fantastiska föräldrar och som jag vet kommer få ta del av deras glädje, hopp och kärlek i både med-och motgångar.
Jag brukar uppmuntra föräldrar att skriva liknande kort till sina barn. Kort som barnen kan ta fram när de vill. Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag skrev uppmuntransbrev till mina barn. Hur vår då treåring ville att jag skulle läsa upp brevet om och om igen. Jag läste och när jag läst klart sa han upphetsat: Igen!
Våra liv består av ständiga möten och ju mer vi tar in dessa möten och omfamnar dem desto mer kommer vi att njuta av livet. Att skriva ner våra tankar till varandra förgyller både sändare och mottagare.
PS! Förut uppmuntrade jag föräldrar att skriva uppmuntransbrev men jag insåg rätt snart att det höjde kraven så att breven inte skrevs. Numera uppmuntrar jag föräldrar att skriva uppmuntranskort till sina barn och då blir korten oftast skrivna. DS!
Om jag känner mig lite nervös inför en föreläsning brukar jag plocka upp några kort ur min arbetsväska och genast känner jag mig lugnare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.