Vad skulle du göra? och vad vill du att ditt barn ska göra?

Visst är det otroligt att de vi behöver kommer till oss. Jag har länge funderat på hur jag tydligt ska kunna beskriva vad jag helst av allt vill ge mina barn som ger dem både rötter och vingar. Ett klipp som jag snart kommer att visa för dig nådde mitt hjärta och fick mig att känna att precis det där vill jag. Jag berättar mer senare.
Jag har börjat min serie av blogginlägg med att fokusera på dig som förälder eftersom du är den viktigaste förebilden för ditt barn. Den du är kommer att påverka ditt barn otroligt mycket. Jag har tidigare tagit hjälp av Barbara Coloroso för att formulera hur jag och min man tänker omkring vår roll som föräldrar och här får du den igen.

Jag vill precis som Barbara Coloroso fostra barn med stark känsla av inre disciplin. Jag vill att de tar ansvar och kan stå upp för sig och utöva sina rättigheter samtidigt som de respekterar andras rättigheter och rimliga behov. Jag vill att mina barn uppträder på ett ansvarsfullt och medkännande sätt mot sig själv och andra inte för att jag säger så utan för att de känner inom sig att ”Det är det rätta”.

Om jag vill det jag skrivit ovan är det viktigt att jag själv “lever som jag lär”. Att jag står upp för det jag tror på även om det kräver så mycket mod att jag nästan svimmar.
BildutropsteckenEn sak som inte finns med i citatet ovan är betydelsen av att stå upp inte bara för sig själv utan också att stå upp för andra. Att våga vara den enda som säger ifrån. Att våga säga NEJ till alkohol även om alla andra säger JA. Att våga vara den enda som försvarar ett barn som blir utsatt. Att följa sitt hjärta!
Nu till klippet som jag gärna vill dela med mig av. Det visar på ett antal människor som står upp för likvärdighet, respekt och kärlek. Jag tror det är viktigt att vi som föräldrar tar mod till oss och står för det vi tror på och förmedlar just likvärdighet, respekt och kärlek om det är det vi vill att våra barn ska få med sig som rötter och vingar.
Som jag tidigare berättat så kramas vi varje morgon. Och från och med i dag så kommer jag att föra vidare följande ord: H-U-G-S Helping us grow spiritually. Se filmen så kommer du förstå vad jag menar och varför det är så viktigt. Små, små steg framåt tillsammans.
What would you do?
Jag vill som förälder följa mitt hjärta och göra det “rätta” och jag vill att mina barn ska göra detsamma. Då behöver vi tro på oss själva, den vi är och det vi kan och ha modet att stå upp för oss själva och ta ansvar för våra val och de konsekvenser som följer av våra val.
#blogg100

0 reaktioner på ”Vad skulle du göra? och vad vill du att ditt barn ska göra?”

  1. Pingback: GÖR SOM JAG SÄGER, inte som jag gör #blogg100 | Maria Kleins blogg

  2. Pingback: Det är kört! Min usla självkänsla kommer att smitta mitt barn | Maria Kleins blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.