fbpx

Vi möts på Sinnesrofestivalen!

Varje gång jag träffar Susanne känns det som om vi aldrig har varit ifrån varandra även om det ibland gått nästan ett år mellan mötena. Förra veckan fick jag äran att träffa både Susanne och hennes dotter. En mor och en dotter som inte bara är lika till utseendet utan även som människor. De är varma. modiga människor som följer sina hjärtan och vill bidra till världen med sina kunskaper och erfarenheter.
SinnesrofestivalenDe berättade för mig om Sinnesrofestivalen i Umeå som ska bidra med vägar till sinnesro och kunskap när det gäller beroendesjukdomar och konsekvenser av att leva nära eller tillsammans med en beroendeperson oavsett om det gäller spel-, alkohol- eller annat beroende. Dagen kommer att vara fylld av intressanta föreläsare och det kommer att finnas människor på plats som kan visa att det finns hjälp och stöd, var den finns och hur den ser ut.
Arrangemanget är gratis för alla besökare.
Jag tror att alla familjer kan drabbas av beroendeproblematik på olika sätt och att det är viktigt att ha modet att prata om beroende men också att både bidra med och ta del av andras erfarenheter som kan leda till lösningar. Familjen är otroligt viktig både för den som är beroende och den som är medberoende men det gäller att hitta ett förhållningssätt som leder till en väg mot välmående för alla inblandade. Små, små steg i taget. Då oro och stress lätt kan ta över är det därför viktigt att hitta stunder av sinnesro för att få ny kraft och ta nästa steg.
Det är viktigt att känna att man inte är ensam, det är fler som lever med beroendeproblematik och som är medberoende.
Jag ser fram emot att möta många människor denna dag och gå därifrån ännu rikare på erfarenheter och kunskap.
#Sinnesrofestivalen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.