fbpx

Kommande föreläsningar

Kompisrabatt på 2 eller fler biljetter!
Kompisrabatt på 2 eller fler biljetter!

Är du trött på trots, tjat och frustration? Vill du nå mer kontakt, samarbete och ömsesidig respekt och tillit? Då har du kommit rätt.

Jag heter Maria Klein och älskar att få dela med mig av det jag lärt mig under mina år som författare, familjcoach och fembarnsmamma. I mina  föreläsningar berättar jag om föräldraskapets utmaningar och möjligheter med både historier från mitt egna föräldraskap och min erfarenhet som föräldracoach, studier inom psykologi och beteendevetenskap och arbete inom förskolan. Jag tror på ett förhållingssätt som bygger på ömsesidig respekt och vill att alla barn skall känna sig sedda, hörda,  bekräftade, respekterade och tagna på allvar .

Jag har sammanfattat innehållet i föreläsningen “Se och bli sedd” i videon ovan. Vill du hellre läsa det jag säger i filmen, klicka nedan.

Föreläsningen har under åtta års tid utvecklats till något som jag idag är väldigt stolt över. Du får följa med på en reflektionsresa som börjar med en önskad miljö där barnet får näring till sin självkänsla och upplever ömsesidig respekt. Du får sedan  möta ett trotsigt barn och utforska hur dina tankar och känslor påverkar ditt agerande. Vid utmaningar är det ju lätt att hamna i försvarssystemet där det är svårt att vara öppen för varandra och lära sig något. Genom att ge dig själv och barnet samma omtanke och kärlek som du erbjuder din bästa vän kan ni nå trygghetssystemet och berika er relation på både kort och lång sikt. Under föreläsningen är vi nyfiken på barnet och dess känslor och behov men vi funderar också på hur du kan bli mer ärlig med vem du är. Slutligen knyter vi ihop säcken med hur du tillsammans med barnet kan tillgodose era behov. Förhållningssättet utgår ifrån ömsesidig respekt så jag förmedlar inga belönings- eller bestraffningssystem. Välkommen!

Föreläsningen “Utforska barns behov och ge näring till självkänslan” är tänkt som en påbyggnad till “Se och bli sedd” men kan också ses fristående om så önskas.

Varför gör barnet som det gör fast du har sagt till tusen gånger? Kanske upplever du att barnet gör som det gör för att få dig på riktigt dåligt humör. Med det tänket ökar risken att du tar till metoder som hot, mutor, straff och liknande för att försöka korrigera barnets beteende. Men tänk om barnet gör som det gör för att det försöker tillgodose sina behov. Vilka behov försöker barnet tillgodose? Hur kan du skapa en miljö som ger näring till självkänslan? Vad är självkänsla?

Några behov (autonomi, samhörighet och kompetens) utforskas lite extra under föreläsningen. Dessa tre behov har stor betydelse för barns motivation i hemmet, skolan och fritiden. Genom att förstå behovet bakom beteendet och hitta lösningar som tillgodoser både barnets och dina behov kan det vara enklare att nå kontakt och samarbete. Dina små förändringar kan göra stor skillnad i era liv.

Förhållningssättet utgår från ömsesidig tillit och respekt så det förmedlas inga belönings- eller bestraffningssystem. Välkommen till en föreläsning som berör och gör skillnad!

Du kan genom små förändringar gå från trots och frustration till berikande relationer som ger näring till självkänslan. Genom ett mer medvetet föräldraskap kan du nå mer kontakt, samarbete och ömsesidig respekt och tillit. 

Det kan vara utmanande att vara förälder och pedagog och försöka förstå både barnet och dig själv. Löftet, att aldrig låta eller göra som vissa vuxna gjorde när du växte upp, kan bli nästintill omöjligt att hålla. Då kan det kännas lockande att använda snabba lösningar som time-out, belöningar och liknande metoder för att försöka korrigera barnets beteende. Då dessa lösningar kan påverka dig, barnet och er relation negativt presenteras under föreläsningen förslag på hur du med små förändringar kan skapa en miljö som ger näring till både din och barnets självkänsla. Dina små förändringar kan göra stor skillnad i era liv. 

Föreläsningen “Se och bli sedd i mötet med barn” grundar sig på boken: “Se och bli sedd: ömsesidig respekt i mötet med barn”. Du kan köpa den till direkt här. Ett begränsat antal böcker finns oftast att köpa på föreläsningen.

Kompisrabatt på 2 eller fler biljetter!
Kompisrabatt på 2 eller fler biljetter!

Just nu är inget planerat, titta tillbaka senare!

Dela gärna sidan med en vän eller partner som du tror kan vara intresserad att gå med dig, eller skicka bara ett mail till dig själv om du inte kan bestämma dig på en gång.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp