Om Maria

 Om Maria

Passion: När Maria upplevde problem, hinder och fallgropar när det gällde föräldraskapet väcktes hennes önskan om att få uppleva mer glädje och möjligheter. Att skapa en miljö som främjar både sin egen utveckling och sina familjemedlemmarnas utveckling blev en passion. På ett skämtsamt sätt lyfter Maria fram sina misstag och möjligheter till utveckling.  

Utbildning: Kandidatexamen i ekonomi med inriktning Service Management, uppsats om ledarskap. Magisterexamen i Psykologi, uppsats om arbetsmiljö, möjligheter och hinder. Certifierad gruppledare för Active Parentingsprogram. Diplomerad coach. Deltagit i Framgångståget.

Erfarenhet: Arbetat både inom restaurang, barn-och äldreomsorgen. Ridinstruktör och föreningsengagerad under tonåren, tränare inom fotboll under vuxenåren inklusive nuläget. Familjeorganisatör (hemmaförälder) i 10 års tid i kombination med kvällsarbete. Fem barn födda -91, -94, -02, -05 och -10. Kurserna som hållits i Ett Aktivt Föräldraskap har betygssats av deltagarna (betyg 4,5 av 5). Föreläsningar, föräldragrupper, workshops och samtal har hållits sedan start 2008.

Ambition: Målet med företagandet är att ge alla möjlighet att uppleva ömsesidig respekt. Ge föräldrar och barn tillgång till färdigheter som kan förändra deras vardag. När familjen utvecklas och gläds tillsammans skapas enorma möjligheter inom alla områden. Föräldrarna får lättare att fokusera på arbetet och barnen får lättare att fokusera i skolan. Alla i familjen får möjlighet att nå sina mål.


Värdeord: Äkthet, ömsesidig respekt, medkänsla och långsiktighet

Kurserna: Maria känner en enorm glädje när hon får inspirera och inspireras när det gäller världens viktigaste ledarskap, föräldraskapet. Alla föräldrar ska få en känsla av att de är de bästa föräldrarna till just sina barn.

Föreläsningar: Marias styrka är att hon får andra att känna sig bekväm genom att lyfta fram sina egna misstag och tillfällen till lärande. Att vara mänsklig är något alla kan klara av.

Samtal: Att hålla klientens agenda högt är viktigt vid coachning. Med nyfikenhet för nya perspektiv och A-ha upplevelser väcks klientens potential. Maria kan beskrivas som äkta, personlig och engagerad.

Erfarenheter under hösten 2011:

6 föräldragrupper inom projektet Familjepeppen i Umeå. 35 mammor och 17 pappor som deltagare. 

Föreläsningen “Vill du ge ditt barn både rötter och vingar” 6 tillfällen i Umeåregionen. Arrangör: Familjepeppen i samarbete med olika studieförbund. 

Föreläsningen “Plugga och ha barn – hur går det ihop?” på Umeå Universitet. Arrangör: Familjepeppen i samarbete med ABF och Studera med barn. 

 

Erfarenheter under våren 2012:

4 föräldragrupper inom projektet Familjepeppen i Umeå. 31 mammor och sju pappor.

 

Inspirationsträffar för privatkunder. Åtta föräldrar utvecklades tillsammans under tre månader. 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.