Maria Klein har världens bästa jobb

Ja, jag vet att det inte är riktigt svenskt att skryta men jag är ju lite “trotsig” så nu kör jag. Jag har ju en dröm om att både barn och vuxna ska bli sedda, hörda, bekräftade, respekterade och tagna på allvar. Att alla ska få leva i ömsesidig respekt. En dröm är ju bara en dröm ifall man faktiskt inte går från ord till handling. Jag valde att 2007 utbilda mig inom ett föräldrastödsprogram och det var nog det bästa jag har gjort. Det var startskottet för att jag skulle kunna leva min dröm. Numera har jag kurser i både det föräldrastödsprogrammet men också mina alldeles egna kurser med inslag från både det programmet, Jesper Juul, Lars H Gustafsson, Barbara Coloroso och non violent communication. Vad är så himla bra med mitt jobb?
Jag får möjligheten att följa föräldrar som berikar sina viktigaste relationer, de till sig själva, sina barn och ev partners. Deras förhållningssätt berikar även andra i deras vardag.
Dagligen använda mina kunskaper från Service Management och Arbets-och organisationspsykologi och psykologi.
Jag har fått hålla ca 40 föräldragrupper varav 29 genom projektet Familjepeppen. Under dessa grupper får jag lära mig så mycket av alla deltagare. I kväll får jag möjlighet att i Umeå inspirera föräldrar när det gäller att stödja barn i problemlösning. Tack för det Familjepeppen.
Jag får möjligheten att föreläsa, vilket jag nu har gjort närmare 30 gånger.
Jag får möjlighet att ha samtal med föräldrar som är mitt i livet och genom sin vilja löser så många utmaningar och därmed skapar så många möjligheter både för sig själv och sina barn. I dessa samtal har jag nytta av färdigheterna jag lärt mig i coachutbildningen och under de fortbildningar jag har deltagit i.
Jag har genom mitt arbete fått möjlighet att skriva i en tidning, och inte vilken tidning som helt utan i Skolfamiljen. En tidning som håller hög kvalité med många bra artiklar. Den går att prenumerera på. Min sida Coachen svarar, tar emot frågor som besvaras i tidningen i mån av plats.
Jag har förmånen att ha en gillasida på Facebook där jag kan dela erfarenheter och idéer med över 600 gillare.
Jag har en blogg där jag får dela med mig av mina tankar och får respons.
Jag har också världens bästa chefen ever. Hon bryr sig om mig och mitt välmående och låter mig göra det jag gillar allra bäst. Min chef har naturligtvis sina svagheter också, som att hon inte ställer tillräckligt med krav när det gäller sälj. Men jag gillar henne och hon uppskattar mig. Att vara sin egen chef har sina nackdelar och fördelar men mest av allt är det fördelar. Jag kan styra över min arbetstid och ta en dag ledig ifall något av barnen har behov av det. I dag har jag tex sonen hemma några timmar för att han saknade mamma så mycket igår. Kanske inte var det klokaste valet med tanke på att jag har fullt upp idag men nu ska jag cykla med honom till förskolan så får jag jobba mer effektivt sedan.
Varför är det här jobbet världens bästa jobb? Jo, för det är i familjen allt börjar.
Vill du följa mig i mitt privatliv, familjeliv och arbetsliv så klicka på följ till höger. Vill du följa mig på facebook klicka på gilla till höger. Självklart uppskattar jag om du vill dela mina inlägg. Kanske inte just det här inlägget men andra inlägg som bidrar till att barn och föräldrar får ett rikare liv genom ömsesidig respekt.
 
#blogg100

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.