fbpx

Tid för parrelationen

När vi bestämde oss för att ha fler barn än två var det viktigt för oss att barnen inte skulle vara de som gjorde detta möjligt. De skulle inte behöva “lida” för att de hade flera syskon utan de skulle få njuta av de faktum att de hade flera syskon. De skulle inte bli våra “hjälpare” utan de skulle få vara barn. Att de inte ska vara barnvakter har även varit viktigt för oss när de äldre barnen har blivit tonåringar och vuxna. Om de har något inbokat när vi skulle behöva hjälp med barnvakt så är det deras aktivitet som kommer i första hand. Samtidigt vet vi att om vi frågar efter barnvaktshjälp, vilket inte är så ofta,  så ställer de upp förutsatt att de inte har något planerat. På samma sätt ställer vi upp och hämtar efter en sen aktivitet förutsatt att vi inte har något inbokat.
Jag har tidigare skrivit om Familjetid, grunden till en harmonisk familj och jag har också skrivit om min relation till min man och varför jag tror att vi fortfarande är kära efter snart 26 år tillsammans. Du kan läsa mer om det här och här. Att få tid tillsammans som par är inte alltid så lätt. Vi försöker ändå hitta stunder där det är bara vi även om barnen är hemma. Vi kan välja att spela kort, prata om något viktigt eller se på TV tillsammans. Barnen får då vara i en annan del av huset ifall det är något som bara är för oss. Det brukar inte vara några problem.
BildMariaPetersjonAtt ta en kort promenad och bara njuta av varandra och naturen är också något som fyller oss med energi. Vi har turen att bo nära en skog som vi snabbt kan ta oss igenom och hem om det skulle behövas. I går tog vi en sådan promenad och tog lite kort.
Dela gärna med er av era egna tips på saker man kan göra tillsammans även om barnen finns i närheten. Kanske har ni något tips på bra kortspel eller sällskapsspel. Både för er som par men kanske också för familjen.
#blogg100

0 reaktioner på ”Tid för parrelationen”

  1. Något jag njuter av är när min sambo och jag ligger bredvid varandra och läser. Inte helt ovanligt att jag lägger mitt huvud i hans knä och läser 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.