fbpx

Att utvecklas tillsammans vid problemlösning

Att vara förälder innebär både knepiga utmaningar och fantastiska möjligheter. Den ena dagen är inte den andra lik. Det lilla barnet vill inte gå till förskolan. Det lite större barnet har problem med klasskompisar. Tonåringen vet inte hur den ska göra med festen där det ska serveras alkohol.
Det är lätt att som förälder vilja hjälpa barnet i varje läge och helst komma med den absolut bästa lösningen men …
vad händer om vi väljer att lyssna mer och prata mindre? Jo, jag kan lära mig mer om mina barn/tonåringar och mina barn/tonåringar får lära sig mer om sig själv och finna att dess lösningar finns inom dem själva. En bonus är att jag även lär mig mer om mig själv och blir berikad av barnets lösningar.
Jag ser fram emot att än en gång få föreläsa med Rädda barnen som arrangör. Denna gång blir det i den lokal som under min uppväxt var Ungdomsgård. Tillbaka till mina rötter, helt enkelt. Tänk att både jag och vår äldsta son har gått i högstadiet i huset bredvid.
Bor du i närheten av Umeå så är du hjärtligt välkommen till Klossen på Ålidhem.
PS! det är kostnadsfritt att delta.
Föreläsning28augusti

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.