fbpx

En försvunnen 4-åring har svar

Sonen fyra år fick följa med två barn och deras mammor till en lekplats. Efter ett tag vill han gå hem så en förälder följer med honom hem. När han varit hemma en stund vill han gå tillbaka till lekplatsen. Jag säger att han valde att gå hem och nu kan han inte gå tillbaka.
Bild1Han går ut och hoppar studsmatta och plötsligt är han borta. Jag cyklar iväg till lekplatsen och han är så klart där. Jag pratar med honom på vägen hem hur jag kände och att jag tycker det är viktigt att jag vet vart han är. Han säger att han hade frågat mig. Jag berättar att jag sagt till honom att han inte kunde gå tillbaka. När jag säger det inser jag vad jag gjort. Jag sa att han inte kunde gå tillbaka, vilket han naturligtvis kunde. Läs gärna om hur mitt “kan” kan bli en utmaning för ett nyfiket barn här. Den här gången var jag inte heller tydlig med vad jag ville. Jag ville ju att han skulle vara kvar hemma med mig. När jag pratar med honom säger han också att han faktiskt inte gick tillbaka utan att han sprang.
Det gäller verkligen att vara tydlig för barn är väldigt smarta.
För någon dag sedan skrev jag om hur viktigt det är att smörja barnen när solen skiner. Ni kan ju gissa vem som glömde att följa sitt eget råd. 🙂 Nu har jag ställt fram en flaska vid dörren så att jag påminns varje dag.
#blogg100

0 reaktioner på ”En försvunnen 4-åring har svar”

  1. Ja tänk vad det där lilla ordet “kan” kan ställa till det.
    Jag hade en intressant diskussion igår där en vän fick mig att se annorlunda på mig själv tack vare att använda ordet kan i annan betydelse. Språket har så mycket större betydelse än vad vi ibland tänker på…

  2. Ja, en äventyrlig person ser ju kan inte som en utmaning. Jag tänker att det är tack vare de som inte tror på att man inte kan (tänker utanför boxen) som gör att vi idag kan väldigt mycket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.