fbpx

En modig kille i högstadiet

Ibland har händelser i våra liv större betydelser än vi tror. Att någon vågar gå emot gruppen är något som generellt är ganska svårt. När jag tänker tillbaka på mina tonårsår finns några situationer som när jag tänker på dem faktiskt har betytt en hel del. I högstadiet fanns det en kille som gjorde intryck på mig och som jag inser ha haft betydelse för mig. Det var en period i åttan eller nian när vi elever fick för oss att vi skulle skolka. Det var inte en och en som skulle skolka utan hela klassen. Jag, som inte var en sådan som skolkade tyckte väl inte att det var en riktigt bra idé. Det kändes inte helt rätt i hjärtat men eftersom hela klassen skulle göra det så tänkte jag hänga på. Så är det en kille som säger: Nä, jag vill inte skolka, jag kommer att gå på lektionen. En skön känsla infann sig. Det fanns ett annat alternativ än att skolka. Det var att faktiskt gå på lektionen. Nu kändes det som om jag kunde följa mitt hjärta. Tack vare en person som gick emot gruppen skapades nya möjligheter. Jag minns denna killen som en stark person även om han inte syntes så mycket. Han stod upp för sig och gjorde det som kändes rätt i hjärtat.
I dag såg jag honom på sjukhuset. Han satt där i sin läkarrock. Jag tog mod till mig och gick fram och frågade om det var han. Det var det. Jag berättade om denna händelse och det mod jag upplevde att han hade haft. Han minns det inte men log och småskrattade. Jag berättade att jag önskade att mina barn skulle våga vara den modiga personen som följde sitt hjärta och kunde beskriva några händelser i mina barns liv där de vågat. För mig är det stort. Att stå upp för den man är och det man tror på även om alla andra inte gör det.
I dag har den modiga killen två barn i åldrarna 12 och 15 år och jag hoppas att han i kväll berättar om betydelsen av att följa sitt hjärta. Fast om jag känner han rätt så har han säkert redan gjort det.
Små händelser i livet kan få stor betydelse för en själv men också för andra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.