fbpx

Känna sig älskad, tillräcklig och värdig tillhörighet

Jag har den senaste veckan upplevt euforiska toppar men också djupa dalar när det gäller min yrkesroll. Stunder av fantastisk stolthet men också stunder av skam. Känslan av att ha gett till andra som kan bidra i deras liv och känslan av att ha misslyckas och en undran vad det ska tro om mig. Stunder där jag lyckas möta människor med ömsesidig respekt där nyfikenhet och ärlighet är i fokus. Där det finns val med olika konsekvenser och det är värt att fundera på vad vill uppnå med våra val. Sedan finns det stunder där jag genom min önskan att väcka tankar och förändring missar den ömsesidiga respekten eller där jag glömmer bort att pausa, reflektera och göra omtag.

Bild1Vi alla önskar att bli älskade, känna oss tillräckliga och värdiga tillhörighet. Vi alla kan hamna i stunder av tvivel. Då är våra närmaste otroligt betydelsefulla. Vi kan alltid hitta en famn att krypa upp i och få känna oss sedda, hörda, bekräftade, respekterade och tagna på allvar. Precis det jag själv har, önskar jag andra. Både föräldrar och barn. Ibland kan vi behöva något extra som bär oss och jag tänker idag tillbaka på gåvor som jag genom åren fått av mina barn. Det är saker de gjort på slöjden i form av grytlappar, tofflor, hjärtan och annat som skapats av kärlek. De är handlingar som förgyllt min vardag och det är kramar som värmer oavsett hur kallt det är. Det är tid som de gett av sig själva för att möta mig. Det är deras förmåga att vara förlåtande när jag reflekterat och tagit ansvar för mina handlingar. Det är ord som de uttalat som landat i mitt hjärta. Tänker tillbaka på morsdagskortet som jag fick 2009 och som värmde gott i hjärtat. Att Emelie idag går manusutbildningen förvånar mig inte. Hon har en fantastisk förmåga att uttrycka sig med ord och beröra på djupet.

Jag är också glad över förmågan till reflektion. Vi kommer alla göra misstag i livet. Vi kan lära oss av dem och inse att vi inte är våra misstag. Vi kan misslyckas men vi är inte misslyckade. Vi har känslor som vi kan välja att försöka blunda för eller omfamna och utvecklas vidare. Vi har ständigt val med olika konsekvenser. Det är vi som väljer. Vi är ledare i våra egna liv precis som vi vill att våra barn ska bli ledare i sina liv.

Lycka är verkligen att ha en familj som ser en för den man är och som finns där i både med-och motgång. Lycka är att få möjligheten att lära känna så otroligt olika individer och inse att den kärlek jag känner till dem är så otroligt stark. Lycka är att få öppna mitt hjärta för dem och få möjlighet att besöka deras hjärta. Jag är lycklig och jag har modet att vara sårbar och önskar er detsamma.

Ha en magisk dag!

 

 

2 reaktioner på ”Känna sig älskad, tillräcklig och värdig tillhörighet”

  1. Pingback: Vid vilken ålder gör vi allt rätt? | Maria Kleins blogg

  2. Pingback: Vid vilken ålder gör vi rätt? | Maria Kleins blogg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.