fbpx

Slippa bankavgifter! Jo, säkert!

Jag får erkänna att jag inte riktigt hade planerat bra den där fredagen när jag skulle ta mig från “ridlägret” till Malmö airport hotell men att det skulle sluta med att jag blev flyg förbannad hade jag inte riktigt räknat med. Jag fick en trevlig bilresa tillsammans med min lägerkompis som slutligen släppte av mig i Lund. Därifrån tog jag en buss mot Svedala för att sedan ta taxi till hotellet. Busschauffören tipsar mig om en rondell som jag kan kliva av i närheten av för att smidigt ta mig till hotellet. Jag kontaktar ett seriöst taxibolag (med fasta priser) och frågar vad det kostar att åka från den platsen till Malmö flygplats. Hon som svarat skickar mig vidare till ett annat bolag. Han som svarar säger att det kostar 210 kr så jag tackar ja till det erbjudandet. Han möter upp vid parkeringen och när jag kliver in i hans taxi frågar han om jag vill betala kontant eller med kort. Jag svarar att jag kan betala med kort. Han säger då att han helst tar kontanter för då slipper vi bankavgifter. Jag kollar i börsen för att se om jag har 210 kr och konstaterar att jag har det. Inser snart att jag inte ser någon taxameter som är påslagen och kan då räkna ut att det här blir en tur som inte kommer att registreras. Han är inte ute efter att slippa bankavgifter han är ute efter att lura skatteverket. När jag väl ska kliva ur säger han att det blir 200 kr jämt. De ynka kronorna som han inte ville betala till banken blev plötsligt oviktiga. Jag försöker fokusera på den tacksamhet jag känner över att ha tagit mig säkert till hotellet för annars hade min ilska kokat över och jag hade som egenföretagare skällt ut honom efter noter.
Han berättar stolt hur hans pappa var den som startade upp verksamheten för länge sedan. Undrar om detta lurendrejeri har gått i arv eller om det faktiskt är hans egna påfund.
Det finns en anledning till att vi ska redovisa all vår försäljning och alla våra inköp. De skatter som vi betalar går till saker som gör gott. Jag är stolt över att betala skatt!
Han lämnar mig med orden: Nu vet du vem du ska ringa när du vill åka någonstans.
Jag tror inte det! Jag kommer att se till att nästa taxiresa blir betalt på rätt sätt.
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.