fbpx

Tack för ett roligt år tillsammans

bloggtackföretttrevligtJag frågade sonens pedagoger om jag kunde få låna deras klass 2 under en halvtimme. När pedagogerna hade gått ut ur klassrummet frågade jag barnen om de ville skriva ett sommarkort åt sina pedagoger. Alla ropade JA! De fick välja färg på papper och sedan fick de ge förslag på vad det skulle stå på kortet. En kom med förslaget: Tack för ett roligt år tillsammans. Alla gillade förslaget så det blev texten till kortens framsida. Tre barn skrev framsidan och sedan fick alla skriva sina namn i kortet och de som ville fick skriva andra saker. “Du är världens bästa lärare”, “Jag önskar att du följde med mig hela skoltiden” och  “Du är världens bästa (namn)” samt flera andra trevliga små meddelanden. När de nästan var klar med de tre korten kom de på att flera inom personalgruppen skulle få kort så det blev även kort åt några som arbetar på fritids.
Under tiden som de väntade på sin tur berättade jag lite om hur det var att bo och gå i skolan i England. Alla var nyfikna och ville veta mera. I sonens klass klappar lärarna en ramsa som eleverna härmar och jag berättade att när vi bodde i England sa läraren: If you listen to me put your hans on your head. If you listen to me put your hands on your shoulders och så vidare. En kille gick upp på ett bord och jag sa: jag vill att du går ner på golvet för jag är mån om dig. Han tittade på mig med stora ögon och sa VA? Jag berättade vad jag menade och han fortsatte att hålla sig på golvet.
Min son kom fram till mig och viskade att han tyckte det var roligt att jag kom och att hans bänkkompis tyckte att jag verkade så snäll.
Nu har barnen en gemensam present att ge till sina pedagoger på skolavslutningen. Själv kommer jag att inte delta i årets skolavslutning eftersom jag ska till Stockholm och avslutningen av #blogg100.
Vilken fantastisk klass min son går i. De samarbetade och uppmuntrade varandra. De verkar verkligen trivas tillsammans.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.