fbpx

Uppfostra mina barn som hundar

Det är enkelt. Gränser och kärlek. Varje gång jag hör att man väljer att uppfostra sina barn på samma sätt som sina hundar har det gått rysningar genom min kropp. För mig så handlar hunduppfostran mycket om att belöna det positiva och “bestraffa” det negativa. Det är det jag har sett genom åren. Jag minns när jag var i en familj där de stoppade ner hundens nos i sin avföring när hunden hade bajsat inomhus. Att göra detsamma med ett barn skulle jag kalla barnmisshandel. Att ge en godis till barn så snart de uppför sig som jag önskar skulle inte heller kännas rätt.
Bild1Nu har jag insett att det finns flera olika sätt att uppfostra hundar på så jag får inte längre lika mycket rysningar utan blir mer nyfiken på vad föräldern egentligen menar. Personligen har jag två “kommandon” som jag har använt när barnen växt upp. Det är ordet “STANNA” som barnen vet är viktigt och orden “BACKA NER”. När barnen börjar förflytta sig lär de sig snabbt att när de närmar sig en kant ska de vända om och backa ner istället för att falla ner med huvudet före. Men i övrigt hoppas jag att jag inte har uppfostrat barnen som hundar utifrån det jag har trott varit hunduppfostran.
Nu till något som fascinerar mig när det gäller relationen människa och djur. För en tid sedan började jag följa Lina Zacha som har företaget Authentic horse communication och nu tillsammans med Carola LInd driver CaroLina Akademin. Dessa kvinnor beskriver relationen till hästar på ett så fantastiskt sätt. När jag var med på en föreläsning kunde jag lätt omsätta det Lina sa till relationen mellan förälder och barn. Den föreläsningen och deras texter har fått mig att börja rida igen efter tio års uppehåll. Jag har till och med anmält mig till deras Ridläger i sommar. Om de som har hundar tänker på samma sätt som dessa kvinnor då kan jag tänka mig att de bygger upp fantastiska och långsiktiga relationer med sina barn även om de uppfostrar sina barn som hundar. Jag ska vara mer nyfiken i framtiden på föräldrar som säger att de använder samma uppfostran på sina barn som sina hundar. Kanske skulle jag lyriskt lyssna på deras berättelser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.