fbpx

Vill du ha fortsatt flerbarnstillägg när barn fyllt 16 år?

Barnbidrag och flerbarnstillägg är något som betalas ut automatiskt tills barnen fyller 16 år men sedan behöver du som förälder aktivt söka förlängt flerbarnstillägg. För barn som är födda i början på året betalas det sista barnbidraget ut i juni. Om barnet studerar på gymnasiet betalar CSN ut studiebidrag. Om barnet fortfarande går i grundskolan betalas förlängt barnbidrag ut automatiskt.
Om man har flera barn kan man få flerbarnstillägg. Det går också att räkna med bonusbarn som bor i samma hushåll. Flerbarnstillägg för barn som fyllt 16 år går att få om barnet bor hos dig, är ogift, studerar heltid på gymnasiet, grundskola eller särskola samt får studiehjälp eller förlängt barnbidrag.
Du kan få flerbarnstillägg till och med juni det år barnet fyller 20 år. Men detta tillägg behöver du själv aktivt söka efter att barnet fyllt 16 år. Det görs på blanketten 5219- Flerbarnstillägg. Anmälan om att räkna med barn som fyllt 16 år.
Så om du vill ha fortsatt flerbarnstillägg när ett av dina barn fyllt 16 år så behöver du göra en aktiv handling. Skriv ut blanketten och skicka in.
#blogg100
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.