Cancer drabbar alla!

Varje år återkommer dessa privata meddelanden till oss som är kvinnor. Vi ska sätta in en symbol eller skriva något kryptiskt i vår statusuppdatering. Varje år undrar jag varför vi ska exkludera männen?
bloggcancerJag tror att vi alla har eller har haft någon närstående som drabbats av cancer. Som fått det där beskedet som vi alla fasar för. Några av dem har överlevt cancer men några har också mist sitt liv. När jag skriver detta tänker jag på min underbara släkting som allt för tidigt dog i cancer. Tårarna kommer fortfarande trots att det är 14 år sedan. Framförallt när jag tänker på de personer som var van att ha henne i sina liv och som efter den dagen fått klara sig utan henne. Hennes partner sedan ungdomsåren och hennes tre barn drabbades hårt av cancerns kraft. Både män och kvinnor drabbas av denna sjukdom oavsett om de är den som kämpar för sitt liv eller de som på alla sätt och vis försöker finnas till för den som drabbats.
Jag tror att vi ska vara förenade i kampen för att få fram bot till denna hemska sjukdom. Mammor, pappor, bröder, systrar, pojkvänner, flickvänner och så vidare.
Vi kan alla göra en skillnad. En statusuppdatering med en symbol eller ett kryptiskt meddelande tror jag inte gör den skillnaden. Skillnaden gör vi genom att finnas där för varandra. Erbjuda stöd och hjälp eller bara en axel att gråta mot. Skillnad gör vi genom att våga prata om det som är svårt. Minns fortfarande hur jag som ung trodde att om jag inte tänkte på cancer och inte pratade om cancer då skulle jag säkert klara mig. Skillnad gör vi genom att kontinuerligt undersöka våra bröst. Skillnad gör kvinnor genom att genomföra mammografi och cellprov och män genom att vid misstanke undersöka prostatan. Skillnad gör vi när vi uppmuntrar våra döttrar och söner om betydelsen att vara uppmärksam på förändringar i kroppen. Skillnad gör vi när vi väljer att sätta in pengar på ett konto där pengarna går till forskning tex barncancerfonden eller cancerfonden.
Cancer drabbar alla så därför kommer jag inte att sätta in någon symbol eller kryptiskt meddelande i min statusuppdatering. Jag uppmuntrar istället både män och kvinnor att bidra till någon av dessa fonder:
Barncancerfonden PG: 90 20 90-0
Bröstcancerfonden PG: 90 05 91-9
Cancerfonden PG: 90 19 86-0
Prostatacancerfonden PG: 90 01 01-7

0 reaktioner på ”Cancer drabbar alla!”

  1. Jag håller så fullständigt med! Klokt skrivet! Jag ska tänka på det nästa år, när den hemliga uppmaningen kommer. Tack!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.